Benjamins hoekje

Door maandag, december 29, 2014 13

Toen Benjamin zich na 9 maanden overal aan begon op te trekken, mocht hij ineens nergens meer aankomen. Hoe los je dat op? Gewoon, door een super leuk hoekje te maken waar je kleintje juist wél aan mag zitten. Lees, moet spelen. Helemaal blij en trots ben ik op het hoekje, dus ik deel dit graag met jullie.

Wanneer je een kindje krijgt verandert je huis beetje bij beetje. Het begint met ruimte maken voor de box, een eettafelstoel wordt ingeruild voor een Tripp Trapp en dan staat er een ineens een Bumbatent in de woonkamer. Het wordt er voller maar vooral ook veel gezelliger van. Wel even wennenwant je moet wat dingen aanpassen of wegzetten, je woonkamer is toch gevaarlijker dan je in eerste instantie denkt. Dus nu een klein kinderhoekje, voor Benjamin.

Het tafeltje en de dip dye

De basis van het kinderhoekje is natuurlijk het tafeltje. Via Marktplaats kocht ik een klein tafeltje met 2 stoeltjes. De poten heb ik in de witte verf ‘gedipt’. Door goed af te plakken met schilderstape en wat witte lak op het onderste deel van de poten te verven heb ik de poten gedipt. In de woonkamer staat ook een klein tafeltje van Zuiver, ik schreef hier al eerder over. Dit tafeltje heeft ook gedipte poten en ik vind het zo leuk staan dat ik het ook voor het kinderhoekje wilde. De poten van de tafel heb ik zo gelaten, er zitten dopjes op die niet willen loslaten. Maar zo vind ik het ook prima.

Kinderhoekje

Stippen tellen

Op de muur plakte ik zwarte ronde stickers via Stickerop.nl. Makkelijk op de muur te plakken en ook makkelijk te verwijderen, of in mijn geval, de stickers te verplaatsen. Hier vertel ik volgende week meer over, want dan mogen we een cadeaubon verloten! Stay tuned…

Mini Willa en Batman

Aan de muur hangen twee groter posters. De Batman poster was een cadeautje van Carlijn via CarlijnQ.nl. Hier bestelde ik al eerder een pandabroek en een milklegging voor Benjamin. De poster van het Zweedse Miniwilla was een tijdje niet op voorraad, maar toen die weer binnen was bij ToddlersandTees.nl werd die poster gelijk besteld.

Kinderhoekje

Opbergers

De Lego opbergers via WolfenWolkje zijn nog steeds favoriet! Ook de ‘wasmand’ van Hema is ideaal, zo is het speelgoed van Benjamin ook snel opgeruimd en blijft de kamer ook netjes.

Wat vind jij van het hoekje? En heb jij ook een klein hoekje in de woonkamer waar jouw kleintje kan aanschuiven? Ik ben benieuwd! Ook naar de volgende stap/verbouwing van de woonkamer.

PS: Moest jij ook wennen aan de kindvriendelijke woonkamer?

13
2 Comments
 • Laura
  januari 11, 2015

  Leuk hoekje! Dip dye is super leuk voor meubeltjes! Ik schrijf het gelijk bij m’n DIY lijstje 😉 en die lego opbergers zijn heel stoer x

  • Sanne
   januari 11, 2015

   Thanks Laura! Ja die Dip dye is super simpel, maar geeft gelijk een frisse en hippe look! Tag me maar als het je het lijstje hebt afgewerkt, ben benieuwd! Liefs Sanne

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *