Naar de basisschool

Door maandag, juni 1, 2015 16

Na de zomer is het zover Noah gaat naar de basisschool! OMG ben er zo nog niet klaar voor en ben zo bang dat ik mijn ‘niet klaar’-zijn overdraag aan dat arme kleine jongetje. Vind het lastig omdat hij nog elke keer dat hij naar het kinderdagverblijf tegenstribbelt en veel liever thuis blijft. Hoe moet dat nu als ie vijf dagen per week naar school moet? Een echt school ook nog, waar ie veel meer moet nog dan puzzelen en kleien en buiten spelen.

Goed voorbereid

Ik moet me goed gaan voorbereiden want ik wil dat deze grote nieuwe stap zo vlekkeloos mogelijk verloopt voor mij maar bovenal natuurlijk voor Noah. Dus ik ben op zoek gegaan naar hoe je je kind het beste kunt voorbereiden op de basisschool.  Op de eerste plaats natuurlijk praten! Vertel wat er gebeuren gaat, op een zo’n luchtig mogelijk manier en wat er allemaal voor leuke nieuwe dingen dat met zich mee brengt. Daarnaast kun je gaan oefenen op school op de speciale wendagen. Aangezien Noah in de zomervakantie 4 wordt is dit niet echt van toepassing dus wat ik doe is af en toe kindjes uit de buurt mee ophalen zodat hij de school ziet, even op het schoolplein kan spelen en al even de school van binnen kan bekijken. Voor de rest is het gewoon maar ervaren denk ik… en duimen dat ie het helemaal leuk gaat vinden en snel vrienden maakt.

Alles mee

Naast de psychische voorbereidingen zijn er ook een aantal praktische zaken die ik moet voorbereiden want er zijn ook een aantal spulletjes die je mee moet nemen om de hele dag door te kunnen brengen op de basisschool.

Basisschool

Dit lijstje vond ik:

 • Broodtrommel met boterhammetjes
 • Beker met wat drinken
 • Iets gezond/fruit voor tussendoor
 • Liefst ook wat reservekleertjes, mocht er eens een keer een “ongelukje” gebeuren
 • Natuurlijk een te gekke rugzak waar dit allemaal in past!

Best wat spullen die mee moeten dus belangrijk dat je een goede rugzak hebt waar 1. alles in past maar 2. die Noah zelf ook open en dicht kan maken zodat de juf niet bij alles hoeft te helpen. Denk daar moet ik wel even rekening mee houden of we gewoon even samen oefenen natuurlijk 😉

basisschoolBroodnodig

Zodra het woord ‘spulletjes’ klinkt, gaan bij mij natuurlijk de grote alarmbellen rinkelen want ik heb natuurlijk meteen een lijstje gemaakt met dé spullen die we broodnodig moeten aanschaffen voor de perfecte eerste schooldag! Te beginnen bij een leuke, handige rugzak voor mijn lieve kleine grote vent…

Basisschool

Deze te gekke rugzakken kwam ik tegen bij Ikbenzomooi: 1. Doc Mc Stuffins Checkup rugzak €12,99 2. Elodie rugzak €49,9o – 3. Rugzak Done by Deer  €19,95 – 4. Rexinter rugzakje Vintage Transport €16,99  5. De Kunstboer rugtas Robin €19,99

Zo denk dat ik er klaar voor ben, bijna…..

PS: bemoedigende tips zijn uiteraard welkom!

16
2 Comments
 • Suzanne Gruijters
  juni 1, 2015

  Lees m’n blog…..
  Daar vind je mijn ervaringen van toen Meis naar school ging in Januari van dit jaar! Laat je gevoel zoals het is…. Je mag best verdrietig zijn en hoeft je niet groot te houden! Het is nu eenmaal niet niks! Bij just (onze eerste) had ik er echt buikpijn van, maar als je eenmaal een beetje je draai hebt gevonden aan de schoolpoort, zul je merken dat je jezelf steeds beter gaat voelen! En Miss valt het reuze mee!!!!!! Probeer wel alle mijlpalen vast te leggen op foto, want voordat je het zelf in de gaten hebt, zitten ze in groep 3 ! Om dit te voorkomen ontwierp ik de “kleuterkiekjes”
  Kaarten! Neem een kijkje in mijn webshop en kijk maar eens of het wat voor je zou zijn!! En tot slot…….
  Wie los laat…..
  Heeft z’n handen vrij (zegt loesje)

  Lieve groetjes en toi toi toi
  Suzanne

 • Sylvie
  juni 2, 2015

  Het lijkt mij ook ontzettend spannend.. Maar zo te horen geef je alle aandacht die nodig is om deze overgang goed te laten verlopen. Heel veel succes!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *