Op vakantie met kinderen. Maar hoe dan?

Door donderdag, juli 19, 2018 4

Hoe dan? Dat is echt wel een dingetje. Met 2 kleine kinderen waarvan er 1 het ritje naar de stad al te ver vindt. Waarom? Geen idee. Dus we doen er nu alles aan om het zo aangenaam mogelijk te maken. En het tweede (niet geheel onbelangrijke punt, hoe krijgen we alles mee? We gingen eerder al met onze auto naar zuid Frankrijk waar we sliepen in prachtige safaritenten die compleet waren ingericht. Zonder buggy en 1 kindje minder, dus reken maar uit te wist. Hoe gaan we nu alles in onze niet al te grote auto krijgen? En hoe overleven we 2 lange dagen in de auto? Ik heb al wat info verzameld en ik denk dat het goed moet komen. Al zijn tips zeker welkom!

Kinderautostoel: als je maar lekker zit

Voor deze rit mogen we de Nuna AACE gebruiken. Hij komt als beste uit de test en dat vind ik wel een opluchting. Want naast veiligheid is een beetje comfort wel fijn. Tijdens het in elkaar zetten van de stoel (want eigenlijk alleen uitpakken werd en de 2 onderdelen in elkaar klikken haha) werden Benjamin en Pip meteen helemaal blij en wilden ze er beide op zitten. Gezellig! De autostoel komt dit jaar als beste uit de test dus dat geeft een veilig gevoel. En met misschien wel lekkere slaapjes in de auto is de hoofdsteun ook wel handig. Benjamin werd extra blij met de bekerhouder. Kon zijn nieuwe drinkfles ook goed in. Handig!

vakantieZe hebben beide een schattig toilettasje van Etos. Allebei dezelfde natuurlijk, want ik merk steeds vaker dat de een wil wat de ander heeft. Herkenbaar? Ik maak 2 kleine tasjes klaar voor de overnachting voor onderweg.

 

Speelplezier onderweg

We hebben gekozen om onderweg te overnachten. Dus de ritjes lijken niet lang maar.. ik ben er wel achter dat je met kids vaker moet stoppen en de stops ook langer duren. Dat betekent dus 2 lange dagen onderweg. We fietsen afgelopen week even langs de kringloop voor wat spellen. Toen we 2 jaar geleden naar zuid Frankrijk vertrokken had het in mijn hoofd gehaald om dit heel enthousiast met Benjamin te delen. Gevolg, kind dat niet wilde slapen en helemaal enthousiast en wild werd. Super handig. Not! Dus komende vakantie houden we het cool en laten we niet te veel los. Wel hebben we wat kleine cadeautjes en ook een voetbal voor tijdens de rust meegenomen. Een schermp op de hoofdsteun is extra fijn voor Benjamin en met Pip zien we het wel.

Lekkers voor onderweg

Met kids stop je vaker. En langer. Even de benen strekken, voetbal mee voor wat beweging en natuurlijk wat lekkers! Vers fruit doet het altijd goed. De fijne lunchtrommeltjes van Mepal hebben een los onderdeel zodat we ook meerdere dingen bij elkaar kunnen stoppen. Dus een krentenbol en wat fruit bijvoorbeeld.Ik maakte er gelijk wat foto’s van.

Wil je meer van ons zien? Volg ons dan via Instagram, Facebook of Bloglovin! Voor dagelijkse updates. En natuurlijk ook op Instagram Stories.

broodtrommel met vakjes

broodtrommel met vakjes mepal

Ik neem ook altijd overal flesjes water mee naartoe. Wel met een lekker smaakje, door er citroen of munt in te doen. Sinaasappel en aarbei zijn ook erg lekker trouwens. Avond van te voren in de koelkast of uurtje van te voren in de diepvries en we hebben lekker gekoeld water onderweg.

drinkfles

Bagage bagage.. op vakantie met kinderen

We hebben er voor gekozen om een koffer op het dak te plaatsen. Ik moest goed zoeken naar de juiste dakdragers want die passen natuurlijk niet zomaar op je auto. Ik mailde wat op en neer met Dakkofferstore.com en na goed advies bestelde ik de dakdragers. Ik begreep er in het begin helemaal niks van. Maar je kunt tegenwoordig dus heel gemakkelijk invoeren wat voor een auto je rijdt en dan de juiste materialen kiezen om het zo samen te stellen. De dakkoffer konden we gelukkig lenen. Ik denk dat we hem ook helemaal vol hebben zitten straks, buggy mee, kinderstoel mee, handdoeken, zwemspullen, campingspullen. Ik voel een lange checklist aankomen, haha.

dakkoffer dakkofferstore etris thule

dakkoffer dakkofferstore etris thule

dakkoffer dakkofferstore etris thuleDe kids zijn er klaar voor. Ze moeten nog even geduld hebben. Maar goed dat alles alvast binnen is en geregeld is. De voorbereiding is een heel gedoe maar als we er straks zijn, gaan we duik genieten!

Wil je meer van ons zien? Volg ons dan via Instagram, Facebook of Bloglovin! Voor dagelijkse updates. En natuurlijk ook op Instagram Stories.

PS: Ga jij ook naar de camping? Of is dat niet zo jouw ding?

4

Nog geen reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge