Volg je ons al op snapchat? + handige tips

Door vrijdag, april 8, 2016 5

Oh wat voelden we ons hip toen we besloten ook ‘op’ snapchat te gaan. Maar in werkelijkheid viel dat best tegen. Wat worden we oud. Maar ja, we moeten natuurlijk wel meegaan met de tijd. Snapchat heeft wereldwijd 200 miljoen actieve gebruikers. Die versturen dagelijks 400 miljoen snaps naar elkaar.  In Nederland zijn er 2 miljoen gebruikers dus ik zeg, sla je slag! Je kunt een foto prive naar iemand sturen, chatten en openbaar maken. Leuk feitje: de foto blijft maar 24 uur online en dan is ie ineens verdwenen. Je kunt ook zien wie er al hebben meegekeken.

Zit je al op snapchat? Wie moeten wij nu volgen? Moeten we jou ook volgen? Laat je gebruikersnaam hieronder als reactie achter of volg ons en stuur een snapchat.

Snapchat tips

Ik vond wat snapchat tips online en deel ze graag met je. Een bericht maken in Snapchat is kinderlijk eenvoudig. Je drukt kort op de cameraknop onderin beeld om een foto te schieten. Als je hem ingedrukt houdt, maakt Snapchat automatisch een video. Onder je vinger zie je dan een balkje rood vollopen. Als hij vol is, mag je niet meer verder filmen. Daarna zie je het resultaat van de foto of video.

Je kan dan een foto of video in Snapchat op vijf manieren leuker maken:

 • Tekst schrijven: Tik op het beeld om een tekstbalk te krijgen. Het toetsenbord komt in beeld en je schrijft zo een regel tekst. Als je klaar bent, kan je de tekstregel vastpakken en verschuiven naar een andere hoogte, zodat hij niet midden in beeld staat.
 • Tekenen: Met een tik op het potlood rechtsboven in beeld, kan je tekenen en handgeschreven tekst op je bericht zetten. Door je vinger over de kleurenbalk te vegen, kies je de kleur waarmee je tekent.

 • Weerbericht, snelheid en tijd plaatsen: Je kan de temperatuur, je snelheid en het tijdstip groot in beeld tonen op je bericht. Ga naar de instellingen op de pagina met de groene bovenbalk -> Beheren -> activeer Smart Filters. Daarna kan je horizontaal vegen over berichten om de informatie in beeld te krijgen.

 • Kleurenfilters: Ga naar de instellingen -> Beheren -> activeer Visuele filters. Daarna kan je horizontaal vegen over berichten om andere kleurenpaletten over je foto heen te leggen.

 • Speciale tekst: Je kan ervoor kiezen grote dikke letters op je foto’s te zetten in plaats van de standaard regel tekst in punt 1. Daarvoor ga je naar de instellingen -> Beheren – > activeer Speciale tekst. Bij het schrijven van tekst druk je bovenin beeld op de T. Het resultaat is als de foto hieronder.

Tevreden met je foto of video? Sla hem voor jezelf op! Druk links onderin beeld op de pijl voordat je een bericht verstuurt.

Volg je ons ook? Snapchat psblog

Download snapchat op je telefoon, en zoek naar psblog. Volg ons en we proberen je dagelijks een snap te sturen. Je moet natuurlijk wel elke dag kijken!

snapchat psblog

We zijn ook gewoon te vinden op Instagram, Facebook en Bloglovin, voor de anti-snapchatters onder ons.

PS: Toegegeven, we hebben het nog niet helemaal onder de knie. Tips zijn welkom!

5
2 Comments
 • Judith
  april 9, 2016

  Ik snap ook nog weinig van snapchat, maar vind vooral de filters leuk!

  • Sanne
   april 9, 2016

   Welke filter is favoriet? En nog tips voor ons 🙂 x

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *