Het kinderkamertje: monochrome of mint?

Door dinsdag, mei 26, 2015 10

Als je halverwege je zwangerschap bent begin je aan de babykamer. Als je kindje toe is aan een nieuw bedje, wordt het een (nieuwe) peuter/kleuterkamer. En als je kleintje een eigen willetje krijgt, dan is het tijd voor een nieuwe kinderkamer. Zoals vele van jullie, vind ik het heerlijk om in het kamertje van Benjamin te rommelen. Dingen te verplaatsen, wat nieuwe accessoires toevoegen en samen te spelen. Het áller belangrijkste aan het kamertje van je kindje is een goede sfeer. Die sfeer zie je niet, maar voel je. En ik ga je helpen om jouw kamertje af te stylen, want ik heb hele mooie spullen gezien bij Ikbenzomooi.nl! Oh yeah!

Mint groen kamertje

Ik koos zelf voor een lichte kamer, het kamertje is vrij klein en ik wilde dat het rust uitstraalde, maar ook de kenmerken zacht, lief en hip. Zoals je misschien hebt gelezen in eerdere blogs, ben ik gek op de kleur mint groen. Momenteel heb ik een nieuw dekentje in het bedje van Benjamin, een prachtige ledikant overtrek van Done by Deer. De kleur past precies in het kamertje. Dit dekentje shopte ik bij Ikbenzomooi.nl. Een hele leuke webwinkel met van alles om het kamertje van jouw kindje tot een prachtkamer om te toveren! Ze verkopen ook veel items in de kleur mint, check it out! Vandaag dus even wat toffe items op een rijtje. Zelf vind ik de trends mintgroen en monochrome (zwart/wit) erg leuk! En unisex, deze kamertjes zijn leuk voor jongens én voor meiden. Kijk hier naar alle mooie items in de kleur mintgroen!

done by deer kinderkamer zwart wit mintgroen done by deer

Op de foto:

Dekbed Done by Deer via Ikbenzomooi.nl
Ananaslamp Fish on the Moon
Schommelstoel mini Vintagelab 15 (lees hier ook mijn blog over dit kinderstoeltje)

kinderkamer zwart wit mintgroen done by deer

Monochrome trend: Kinderkamer zwart wit

Ik vind het thema zwart/wit en monochrome ook heel leuk.  Wat favorieten voor een zwart witte kinderkamer:

sketch-inc-matroeska-babuska-poppetjes-wit-met-zwart kinderkamer zwart witDeze nesting dolls, in stijlvol zwart met wit, zijn eyecatchers voor in de baby- en kinderkamer. Uniek, vrolijk en zo leuk! De matroeska’s zijn ontworpen door de getalenteerde Bekcy van Sketch inc. Elke pop heeft een grafisch patroon. Vanwege de gebogen vormen van de poppen en rechte patronen van het ontwerp zijn imperfecties en overlappingen mogelijk. Dit is typisch voor dit handgemaakte product. Deze poppen zijn gemaakt van chinees hardhout hout. Het kan zijn dat er karakteristieke noesten in voorkomen.

 

elodie-details-opbergmand-storemystuff-graphic-gra kinderkamer zwart witMooie opbergmand Elodie voor al het speelgoed

kinderkamer zwart wit carlijnq kinderkamer zwart wit carlijnq

Ledikantdeken van CarlijnQ.Wist je dat Ikbenzomooi.nl ook items verkoopt van CarlijnQ en vanPauline? Hier blogde wij al eerder over.

 

kinderkamer zwart wit carlijnqPaperbag voor alle knuffels

 

kinderkamer zwart witPrachtig dekbed voor de het ledikantje

kinderkamer zwart witStoere zwarte schommel van Done by Deer, die ook erg leuk staat in de woonkamer!

Even wat inspiratie

kinderkamer mintgroen

Op de foto:

Mini Wardrobe van Code37 – lees hier mijn blog over dit handige kledingrek
Dekbed Done by Deer via Ikbenzomooi.nl
Ananaslamp Fish on the Moonl
Broekje via MeneerKonijn – lees de blog hier
Shirt Organic Zoo via Minirockstar.nl
Slinger Suzyb.nu en ook daar schreef ik een blog over

Pinterest!

Ook wil ik jullie nog inspireren met kinderkamers. Het beeld komt via onze Pinterestpagina!
kinderkamer zwart wit pinterestBen jij gek van een andere kleur, zoals Perzik of Jade? Dan zou ik zeker een kijkje nemen op deze pagina! De webshopitems zijn ingedeeld op kleur, applausje voor Ikbenzomooi.nl!

PS: We mogen binnenkort een Ikbenzomooi.nl giftcard verloten, stay tuned!

10
8 Comments
 • Nathalie
  mei 26, 2015

  Heel leuk! Ik heb zelf een zwart witte babykamer en heb beetje bij beetje leuke items verzameld. Nou, ben nog steeds bezig eigenlijk. Maar dat mint vind ik ook ontzettend leuk!

 • Lieke
  mei 27, 2015

  Leuk! Hier een mint groene baby kamer, maar neig ook steeds meer naar het zwart-witte. Ben echt een beetje om eigenlijk. Nu is het een beetje een combi, ook erg leuk!

 • Sylvie
  mei 27, 2015

  Wat een mooie spulletjes! Helemaal mijn smaak, al is Ivar’s kamertje voornamelijk (licht)grijs!

 • Sanne
  september 24, 2015

  Ohh wouw, heel erg mooi zeg de combinatie. Je moet het maar net bedenken. Ik ben het kamertje van mijn meisje aan het stylen. Ik heb al mooie kindermeubels voor haar gekocht. Ze gaat naar een ander kamertje omdat er een klein zusje bij komt.Zij wil heel graag een rose kamer maar met de nieuwe babykamer kan ik me gaan uitleven. En ik denk dat het mintgroen word. Beter goed gejat dan slecht bedacht zal ik maar zeggen 😉

 • Linda
  april 4, 2016

  http://www.psblog.nl/wp-content/uploads/carlijnq-ledikantdeken-boom-100-x-120-cm-kinderkamer-zwart-wit.jpg
  Hoi ik zorgdraag willen weten wat voor kleur er op de muur zit. Dit is namelijk precies wat ik zoek. Hoor graag van je.
  Groetjes Linda

  • Sanne
   april 5, 2016

   Hoi Linda,
   Dankje, leuk he. Ik heb geen kleurcode of kleurstaal, ik heb deze zelf uitgezocht en laten mengen bij de bouwmarkt.

  • Sanne
   april 5, 2016

   En groetjes!

 • Emilia Dekker
  september 29, 2016

  Ik heb zelf vijf jaar geleden de kamer van mijn dochter voorzien van een mintgroene kleur. Helaas is een muur die altijd in de zon staat een meer oudroze variatie van mintgroen geworden (rare uitleg). Binnenkort maar weer eens overdoen!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *