Woonkamer update deel 2: jungle behang

Door woensdag, mei 2, 2018 5

Ik denk dat dit mijn aller langste blogpost ever is. Boordevol beelden. Van onze woonkamer. Een tijdje terug postte ik al over meer groen in huis. Ik hoop dat je klaar zit voor deel 2, want er zit behoorlijk heftig jungle behang op 1 wand. En nog wat andere aanpassingen. Nu weer een stapje dichter bij de perfecte woonkamer en met dit Savuti behang van Cole and Son komen we een heel eind. Het is een echte knaller! Ik heb echt mega veel beelden in deze blogpost gestopt, dus kijk je mee?

Before

Nog even een ‘before’ foto. Vind ik zelf altijd leuk 😉

woonkamer binnenkijken before oude houten kast witte vloer (1)

woonkamer binnenkijken before oude houten kast witte vloer (1)Ik had stalen van het behang opgevraagd en liet ze eerst 2 weken op de kast hangen. Zo kon ik even wennen aan het idee en kijken welke kleur ik het mooiste vond. Ik begon met 3 verschillende prints en kwam uiteindelijk bij deze twee uit. Ik was bang dat de lichte kleur te flets zou zijn.

woonkamer binnenkijken before oude houten kast witte vloer (1)De lamp naast de kast moet nog een nieuwe plek krijgen. De witte muur heeft dus een nieuwe look en ook het carpet is vervangen.

Ok dit waren de oude beelden…

Gek op jungle behang

Met de witte vloer was de woonkamer nog wat gewoontjes. Ik miste wat knallers. Ik schakelde de hulp in van lieve Rilana van MOA Interieur en Styling en zij kwamen met hele toffe suggesties. De muur werd lichtgroen en ook achter de houten kast moest iets komen. Na een lange zoektocht werd het dus het apenbehang. Zo cool! Ik twijfelde nog tussen de lichte en donkere kleur en al gauw kon ik het verschil goed zien in de tekening die ze voor mij maakte. Gisteren heb ik de muur behangen, en ik vind het erg gaaf. Wel heel heftig maar dat mag wel!

Cole and Son behang jungleOp de tekening konden we goed zien of we wel of niet het linker schuine wandje erbij moesten pakken. We deden het wel om het niet te braaf te houden.

Zo meteen komen de echte beelden. Het merk Cole and Son ken je denk ik wel van het Palm behang dat veel mensen hebben. Ik vind het een erg toffe print maar ook weer tijd voor wat nieuws! Ik ben echt fan van behang, bijna elke ruimte in ons huis heeft wel een wandje met behang. Waarom? Omdat je er alle kanten mee uit kunt. Het geeft net wat meer sfeer en je kunt er lekker mee experimenteren. Tegenwoordig gebruik ik ook kant en klaar behanglijm. Zo handig! Geen klontjes en je hebt het altijd klaarstaan. Dus ook als er een keer een hoekje los zit.

Tijdens het behangen miste ik net een strook van 30 cm aan het uiteinde. Ik vond het zonde om daar een nieuwe rol voor aan te breken dus heb ik alle restjes gebruikt die wegvielen bij de verschillende banen. Het was even knippen en plakken maar het zit nu helemaal strak op de muur. Als behang nerd vind ik dat extra leuk!

Savuti jungle behang van Cole and Son

Ok, hier komen de beelden van de ene kant van de woonkamer.

bloomon bloemen

Ik vind het altijd zo leuk om met de camera te spelen en het scherpte-diepte effect toe te passen. En de versgeplukte Bloomonbos moest natuurlijk ook op de foto. Wil je ook van die mooie bloemen (ik laat ze niet elke week komen, wel af en toe) dan kun je via deze link een gratis vaas krijgen bij je bestelling en help je mij ook weer een beetje ;-)).

scherpte diepte foto bloomon bloemen

Cole and Son Misterdesign Savuti behang apen behang jungle behang woonkamer binnenkijken (10)

Cole and Son Misterdesign Savuti behang apen behang jungle behang woonkamer binnenkijken (10)

Gelukkig hebben we een grote kast, want de realiteit is dat het niet altijd zo opgeruimd is… helaas!

Licht  voerkleed

Je zag al een ander carpet op de bovenstaande foto’s. Ik vond het lastig om een goed kleed te vinden. Ik vind een kleed toch altijd wel fijn bij de bank maar met de witte houten vloer bleek het toch best wel lastig een goed exemplaar te vinden. Misschien had je hem al op Instagram gespot maar er ligt nu dus een zwart – wit carpet. Hij is heerlijk zacht aan de voeten en is van By-Boo.

vloerkleed carpet TEddy By-Boo zwart wit vloerkleedDoor aan de witte vloer natuurlijke materialen toe te voegen zoals hout, wordt het toch warm en sfeervol.

vloerkleed carpet TEddy By-Boo zwart wit vloerkleed

vloerkleed carpet TEddy By-Boo zwart wit vloerkleedOok de wand werd voorzien van een andere kleur. Fijn als de basis wit is, dan kun je daarna gaan bouwen! Het carpet heet Teddy en van het fijne merk By-Boo. Het vloerkleed is van katoen. We hebben hier formaat 160×230 liggen. Leuk detail, de sliertjes aan de zijkant. De stoel is van Muuto en aan de muur de panter plantenbak die ik kocht bij Anne en Nina in Amsterdam. Nog even zoeken naar een geschikt plantje. Het groene kussen is van H&M Home en de gouden plantenpot van Flying Tiger.

Meer van onze huizen zien? Volg ons dan via Instagram, Facebook of Bloglovin! Voor dagelijkse updates. En natuurlijk ook op Instagram Stories, dat vinden wij eigenlijk nog het allerleukste social media kanaal!

PS: Nu kan ik de hele dag aapjes kijken met mijn jungle behang

 

 

 

 

 

5
1 Comment
  • Hawaii party
    mei 10, 2018

    Ah en die kast! Zo mooi. Veel plezier met je nieuwe woonkamer

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *