De stoel van Hay die plots een andere plek kreeg…

Door donderdag, november 21, 2019 2

Het was een goed idee, een design stoel op de slaapkamer. Om mijn kleding alvast op klaar te leggen en voor net wat extra sfeer. Toen we de J77 Chair Stoel stoel van HAY ontvingen stond hij even tijdelijk in de woonkamer. En daar is hij niet meer weg gegaan. Hij past er perfect. Deze blog werd geschreven ism Misterdesign die deze prachte stoel naar ons opstuurde. Hieronder lees je meer over deze designklassieker die je wel wilt weten en zeker nog niet wist. Altijd mooi.. een verhaal bij een meubelstuk.

SToel HAY misterdesign vintage landkaart, zwarte houten stoel (3)

SToel HAY misterdesign vintage landkaart, zwarte houten stoel (3)

SToel HAY misterdesign vintage landkaart, zwarte houten stoel (3)

Tijdloos design

Naast de keukentafel is dit ook een hoekje waar we ons graag terugtrekken. De landkaart trok beide kids naar het bureau. Want wat is Nederland toch klein en hee, ik zie daar een kompas. Het duo steelt de show en de stoel werd gekiekt. Even wat meer achtergrond info over dit mooie exemplaar.

Hay kennen we natuurlijk al lang. Wat je waarschijnlijk nog niet wist over deze stoel van Hay, is dat hij is ontworpen door Folke Palsson.Een stoel met een verhaal. De eetkamerstoel is oorspronkelijk ontworpen voor FDB – de Deense Consumentenbond. Het belangrijkste achter de productie van de J77 Chair was een functionalistisch design. Door een paar kleine aanpassingen zijn deze eetkamerstoelen nu ook beschikbaar gekomen voor de HAY lovers. De stoel is in 5 kleuren verkrijgbaar, voor ieder wat wils. Het model doet je waarschijnlijk denken aan de J110 (met die hoge rig), J104, J41 en de J42. Deze stoel is ontworpen door Folke Palsson en is gemaakt van massief gelakt of gezeept beukenhout. Die dan weer door anderen zijn ontworpen.

Eenvoud

De J77 Chair is al ontworpen in de jaren 60. Hay is in 2011 gestart met het reproduceren van deze design klassieker. Gaaf om te zien dat hij nu in 2019 nog steeds in je interieur past! Met zijn schuine rug en rechte onderstel zit hij erg prettig.

Met de wens om een ​​eenvoudig, elegant en praktisch ontwerp te maken dat bedoeld was voor massaconsumptie is de J77-stoel een herkenbare designklassieker geworden. Benieuwd naar hoe wij de trends toepassen? Volg ons dan via Instagram, Facebook of Bloglovin! Voor dagelijkse updates. En natuurlijk ook op Instagram Stories.

PS: De stoel is bekend in heel Scandinavië vanwege zijn lichte, comfortabele, goed uitgebalanceerde ontwerp. En dat snappen wij!

 

2

Nog geen reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *