Helemaal uit Japan: de Cecilie Manz Schaal

Door dinsdag, januari 23, 2018 3

Misschien wist je het nog niet, maar ik sta graag in de keuken. En het liefste gebruik ik dan het mooiste servies. Mooie borden, design schalen, kommen en bakjes. Ik was ook blij verrast toen ik van MisterDesign de Cecilie Manz Schaal mocht reviewen. Want deze schaal komt helemaal uit Japan!

Cecilie Manz Schaal fritz hansen misterdesign keuken servies modern (1)Verpakt in een prachtige doos.. het was een feestje om uit te pakken!

Cecilie Manz Schaal fritz hansen misterdesign keuken servies modern (1)

Cecilie Manz Schaal fritz hansen misterdesign keuken servies modern (1)

Bekentenis

Toen ik de schaal ontving had ik gelijk ideetjes. De foto’s voor deze blogpost moesten van mij een kleurrijk gerecht bevatten en het liefste een gerecht om te delen, zodat het in de schaal kan. Ik begon enthousiast aan een sushi bowl (mooi haakje naar de Japanse schaal) maar de winter gooide roet in het eten. Want met kunstlicht krijg ik gewoon geen fijne plaatjes geschoten. Als het etenstijd is, is het gewoon alweer donker. Dus ook mijn volgende gerecht (quinoa salade, tip!) kwam niet goed uit op de foto. Dus nu maar even de schaal als fruitschaal in gebruik. Maar ik beloof dat de schaal als het straks wat langer licht is ook weer te zien is op Instagram (Stories) want hij is echt prachtig!

Vol met fruit

De diameter van de schaal is 26.5 centimeter en de hoogte bedraagt 10 centimeter. Hij is dus lekker groot. Momenteel in gebruik als fruitschaal. Handig!

Cecilie Manz Schaal fritz hansen misterdesign keuken servies modern (1)

Op de foto ook de platformtray van Muuto en de cactusvaas van Serax.

Cecilie Manz Schaal fritz hansen misterdesign keuken servies modern (1)

Hier zie je goed de mooie structuur van de schaal.

Cecilie Manz Schaal fritz hansen misterdesign keuken servies modern (1)

Cecilie Manz Schaal fritz hansen misterdesign keuken servies modern (1)Mmmmmm.. Mango & avocado

Cecilie Manz Schaal fritz hansen misterdesign keuken servies modern (1)

Fritz Hansen en de Cecilie Manz Schaal

De schaal is van het merk Fritz Hansen wat voor mij nog vrij onbekend was, maar na het bezoeken van het merk, ben ik zeer verrast. We kennen namelijk allemaal de vlinderstoel en die is dus ook van hem. Deze schaal wordt met de grootste zorg gemaakt in Seto, Japan. Deze plaats staat bekend om zijn prachtige aardewerken. Een belangrijke reden daarvoor is de ijzerhoudende klei, die zich in de omgeving van Seto bevindt. Deze garandeert een goede kwaliteit. Hierdoor heeft iedere schaal zijn eigen unieke kenmerken. De grijs groenige tinten geven de schaal een warme uitstraling die uw interieur complementeert. De schaal is erg leuk in combinatie met andere aardewerken voorwerpen uit de Objects serie, zoals de Cecilie Manz Vaas.

Anyway, ik ben dus hartstikke blij met deze mooie schaal en ik denk dat ik snel weer eens mensen uit ga nodigen om aan te schuiven. Want dat vind ik toch wel het aller leukst. Een dinnerparty organiseren! Al doe ik dat toch nog veel te weinig.

Wil je meer van ons zien?  Volg ons dan via Instagram, Facebook of Bloglovin! Voor dagelijkse updates. En natuurlijk ook gewoon wat kijkjes bij ons thuis, want daar zijn we gek op.

PS: Leuk om te weten: iedere schaal wordt met de hand gemaakt en voorzien van een keramische glazuurlaag in de kleur steengrijs

3

Nog geen reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *