Kindvriendelijk, veilig én stijlvol

Door dinsdag, november 3, 2015 6

De komst van een kindje vraagt om aanpassingen in je huis. Natuurlijk zorg je dat je baby, dreumes of peuter een eigen kamer krijgt, met een comfortabel bedje en ruimte om kleding, verzorgingsproducten, knuffels en speelgoed op te bergen. Maar wat doe je met de rest van het interieur? Een steriele, minimalistische inrichting zal lastig worden, maar woonkamer in speeltuinstijl is ook weer niet nodig. Hoe maak je de woonkamer veilig, hoe houd je je kleintje weg bij de schoonmaakmiddelen in de keuken? En hoe creëer je een kindvriendelijke omgeving zonder afbreuk te doen aan de stijl en sfeer? Geen probleem. Je kunt zelfs de laatste trends meenemen in je interieur, kijk maar eens naar deze blog over de hippe watermeloen koffertjes. Opgeruimd staat netjes.

fruitkoffer watermeloen 3

Speelparadijs

Aan de inrichting van je woonkamer heb je ongetwijfeld veel tijd en aandacht besteed. De vloer is met zorg uitgezocht, je hebt bewust gekozen voor bepaalde kleuren en materialen, de gordijnen passen bij de kussens op de bank en de posters en schilderijen aan de wand heb je weloverwogen aangeschaft. Veel jonge ouders zijn bang dat de woonkamer verandert in een speelparadijs. Niet nodig, want met de juiste tips en trucs zorg je voor een goede balans tussen kindvriendelijkheid en stijl.

Overzichtelijk

Kleine kinderen raken snel overprikkeld. Leg daarom niet te veel speeltjes en knuffels klaar. Kies een paar leuke dingen en wissel ze eens per week om. Zo zorg je voor variatie en kan je kleintje op zijn gemak kennis maken met uiteenlopende vormen, stoffen en geluidjes. De rest van het speelgoed kun je bewaren in een mooie houten kist of in manden, dozen of boxen. Maar net wat je het mooist vindt en wat het beste bij je interieur aansluit. Lees ook de blog van Sanne met super leuke opbergers voor de kinderkamer.

opbergers voor in de kinderkamer ikbenzomooi psblog

Reinheid?

Kinderen knoeien, dat hoort nu eenmaal bij het leren eten en is niet te voorkomen. Maar door een slimme aanpak kun je het wel zoveel mogelijk voorkomen, zodat er geen vervelende vlekken op het vloerkleed en de bekleding van je bank komen. Maak er een goede gewoonte van om samen met je kindje aan tafel te gaan zitten en laat je dreumes niet rondlopen met een rijstwafel, soepstengel of drinkbeker. Zo voorkom je rondslingerende kruimels en sap- of melkvlekken. Bovendien is het een gezellig moment en kun je je kleintje op deze manier beter leren om netjes te eten.zitmaxx

Lekker praktisch

Veel kinderstoelen hebben een tafeldeel met een opstaande rand, zodat geknoeide etensresten niet op de vloer worden geschoven; een punt om bij de aanschaf op te letten. Daarnaast zijn er kunststof slabbetjes met een geultje waarin kruimels en uitgespuugde voeding worden opgevangen. Ook erg handig. Zorg bovendien dat je altijd snoetenpoetsers bij de hand hebt. Daarmee kun je vlug en makkelijk de mond en kin van je dreumes schoonmaken, maar ze zijn ook geschikt om over de tafel en vloer te halen als er bijvoorbeeld sap of melk op is gemorst.

 

Mingo kidsVanuit een andere hoek

Zodra je kindje wat beweeglijker wordt, wil het de wereld om zich heen steeds meer verkennen. Het is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling en het is verstandig je kleintje hier veel ruimte en gelegenheid voor te geven. Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat je dreumes veilig rond kan scharrelen en tijdens zijn ontdekkingstocht geen gevaren tegenkomt. Bekijk je woonkamer en keuken met de blik van een jong kind en stel vast welke plekken en situaties risico’s met zich mee brengen.

PS: Meer weten over hoe je ook je keuken en woonkamer veilig maakt voor kinderen? Lees verder op www.zitmaxx.nl/!

sponsored

Tekstbijdrage: Rob Brinks, Zitmaxx.nl

6
1 Comment
  • Vlijtig Liesje
    november 6, 2015

    Goede tips! Een kindvriendelijk ingericht huis maakt het leven ook makkelijker vind ik.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *